´Met het financieel inzicht dat Van Hall ons geeft, houden wij grip op ons bedrijf´,Grietje Miedema, BabyBalance

Nekken oude schulden uw herstel? 

Een mooie oplossing...

Als ik ondernemers spreek over het economisch herstel, hoor ik wisselde geluiden: sommmigen zijn duidelijk positief, anderen merken nog geen echt herstel. Wat mij opvalt is dat bij veel ondernemers het werkkapitaal onder druk staat. Opdrachtgevers betalen traag en de crediteurenpositie is na enkele moeilijke jaren nog steeds hoog. Veel ondernemers zien wel weer groeikansen. Maar omzetgroei brengt hogere voorraden, uitstaande vorderingen en investeringen met zich mee. En hier ontstaat een probleem. Ondernemers hebben geen geld voor groei. En op basis van de cijfers uit voorgaande jaren ligt een afwijzing van een kredietaanvraag bij de bank voor de hand. 

Waar staat u?  

Om effectief tot een oplossingen te komen is het belangrijk te weten waar u staat. Levert uw bedrijf voldoende op om op korte termijn 'oud zeer' (oude schulden bij leveranciers en de Belastingdienst) te betalen? Als dit niet zo is, dan is herfinanciering van dit 'oud zeer' door een langlopende lening een serieuze optie. De vervolgvraag is dan: levert uw bedrijf voldoende op om deze schuld binnen zo'n drie jaar af te lossen? Als dit niet haalbaar is, dan is sanering van de schulden een serieuze optie. 

Wat u kunt doen? Een onbekende maar mooie oplossing....

Het zou jammer zijn dat een bedrijf met groeiperspectief blijft doormodderen. Tegelijkertijd is het lastig om in dit stadium krediet te krijgen. Goed nieuws: de Bbz-regeling is ervoor om ondernemers in dit stadium te helpen. Bbz staat voor Besluit bijstandverleniung zelfstandigen. Ik vind het een wat ongelukkige naam, want als ondenemer wil je geen bijstand. Het is een onbekende maar wel mooie regeling. Bestaande ondernemers kunnen afgerond € 190.000 (!) aan financiering aantrekken en starters afgerond € 35.000. Om een Bbz-lening te krijgen moet het bedrijf levensvatbaar zijn. De gemeente waar de ondernemer woont verstrekt de lening, dus daar moet de ondernemer de leenaanvraag indienen. Twee cruciale en lastige voorwaarden om met succes Bbz-lening aan te trekken zijn: 1. het aantonen van de levensvatbaarheid van het bedrijf en 2. het 'managen' van de aanvraag bij de gemeente. Van Hall heeft veel ervaring hiermee. Hierdoor lukt het bedrijven om snel en daadwerkelijk het krediet los te krijgen. 

Benieuwd of dit iets voor u is? Weten of uw bedrijf levensvatbaar is? Bel Sijmen Visser op 06-464 60 58 

Contactgegevens

van Hall | Financieel bedrijfsadvies
Noordzijde 40
1064 GV Amsterdam
svisser@vanhall-independent.nl
020- 4862784