´Met het financieel inzicht dat Van Hall ons geeft, houden wij grip op ons bedrijf´,Grietje Miedema, BabyBalance

Update ontwikkelingen financieringsland

Gewaardeerde relatie,

De beurzen zijn nerveus en gaan als een jojo op en neer. Draghi gaat zijn opkoopprogramma van obligaties mogelijk uitbreiden. En ondanks dat zijn de economische vooruitzichten best gunstig. Oftewel: het is tijd om u weer op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in ´financieringsland´. Onderstaand gaan wij in op:

  • renteontwikkelingen,
  • samenwerkingen met Investormatch,
  • samenwerking met Spotcap,
  • nu mee bezig: begeleiding bij groei horlogemerk,
  • afgerond: succesvolle overnamefinanciering. 

 

Renteokt15

 

Geld is nog steeds heel goedkoop. De variabele rente is heel laag en zelfs licht negatief! Het 3-maands euribortarief, de basis voor variabele rentetarieven, is ca - 0,04%.


Ook de langlopende rente is na een korte stijging nog steeds erg laag. De Nederlands Staat leent op dit moment voor 10 jaar vast tegen 0,7%! 

 

Nieuw: crowdfunding via Investormatch 

Bent u op zoek naar financiering? Overweegt u crowdfunding? Investormatch (www.investormatch.nl ) biedt, naast het koppelen van investeerders aan ondernemers, sinds juli 2015 ook crowdfunding aan. Van Hall Financieel Bedrijfsadvies werkt nauw samen met Investormatch. Door bedrijven goed voor te bereiden is er een grotere kans op het succesvol aantrekken van financiering. Medio november kwam binnen één(!) dag de financiering van een door Van Hall begeleidde klant tot stand.  
 


Nieuw: financiering via Spotcap

Heeft u maar korte tijd een financieringsbehoefte? U heeft al snel geld nodig? Bij Spotcap (www.spotcap.nl ) kunnen ondernemers maximaal € 100.000 lenen voor de maximale duur van zes maanden. Van Hall Financieel Bedrijfsadvies is partner van Spotcap om ondernemers te ondersteunen bij aanvragen.
 
Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel Sijmen op 06-464 060 58!

 

Nu mee bezig: opstellen businessmodel groei horlogemerk

Al meerdere jaren ondersteunen wij – als een soort ‘huis-CFO’- een horlogemerk bij het maken van begrotingen en het aantrekken van financiering. De ondernemers hebben de ambitie om stevig door te groeien.

Samen met de ondernemers maken wij momenteel de financiële gevolgen van de plannen inzichtelijk en wat de mogelijke scenario’s zijn voor de winst en de financieringsbehoefte. Aanvullend hierop berekenen wij ook de waarde van het bedrijf. Hierdoor zijn de ondernemers goed voorbereid op bijvoorbeeld de gesprekken met toekomstige financiers. 

Afgerond: succesvolle bedrijfsoverdracht

Eerder dit jaar begeleidden wij een bedrijf dat software levert en installeert bij o.a. personenvervoersbedrijven. Het bedrijf had de mogelijkheid om een branchegenoot over te nemen.
 
In eerste instantie hielden we zowel het eigen, als het over te nemen bedrijf tegen het licht. Ook stonden wij stil bij de huidige en toekomstige marktposities, zowel zonder overname als samengevoegd. Tevens keken wij naar de mogelijke valkuilen en risico’s van een overname.
 
Op basis van deze analyse en een degelijk financieel plan, was de bank bereid om de overname geheel te financieren.

   

Tot slot: financiering, ‘de bomen en het bos’

Het duurde even voordat banken na ‘Lehman’ toegaven dat ze minder financiering verstrekken. Er ontstonden na ‘Lehman’ allerlei alternatieven ontstaan voor de financiering van het MKB. Zie ook de onlangs gestarte website www.nationalefinancieringswijzer.nl . Maar bij wie moet u nu zijn en hoe pakt dit aan? Ziet u door de spreekwoordelijke bomen nog enig bos?
 
Het aantrekken van financiering is en blijft een lastig traject, omdat ervaring, branche, omvang en bedrijfsvoering voor ieder bedrijf verschillend zijn. Veel financiers zeggen eigenlijk: we hebben allerlei kleuren auto’s, zolang u maar rood wilt. Dan blijft het lastig zoeken in het financieringsbos….
 
Omdat wij ervaring hebben met de meest uiteenlopende vraagstukken, redeneren wij vanuit de ondernemer met succes naar een oplossing. Wilt u ook weer zicht op een mooi bos, bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel:

Héléne op 06-486 73 143 of

Sijmen op 06-464 060 58

HeleneFBA

Hélène Horn
06-486 73 143

SijmenFBA

Sijmen Visser
06-464 060 58

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

van Hall | Financieel bedrijfsadvies
Noordzijde 40
1064 GV Amsterdam
svisser@vanhall-independent.nl
020- 4862784