´Met het financieel inzicht dat Van Hall ons geeft, houden wij grip op ons bedrijf´,Grietje Miedema, BabyBalance

Banken wijzen 70% kredietaanvragen af. Wat is uw succeskans?

In maart organiseerde MKB- Amsterdam samen met Rabobank Amsterdam de traditionele lenteborrel met als thema 'Geld om te ondernemen'. De belangrijke conclusies waren:

  • bedrijven kunnen voortaan minder op de bank kunnen leunen voor kredieten, maar moeten ook naar andere geldbronen kijken,
  • er is voldoende kapitaal in de markt voor het MKB,
  • probleempje: het lukt het MKB alleen niet dit kapitaal op te halen. 70% van de aanvragen wijst de bank af! 

Hierdoor blijft groei van afzonderlijke bedrijven - omzet, werkgelegenheid en winst - maar ook groei van de economie als geheel onbenut.

Hoe komt dat? 

Duidelijk werd dat veel MKB bedrijven niet weten waar ze moeten aankloppen met een specifieke vraag. Ze hebben moeite om de informatie voor kredietaanvragen goed inzichtelijk te maken. Banken wijzen kredietaanvragen af omdat ondernemers het 'huiswerk' niet op orde hebben.

Wat nu?

De oplossing ligt bij het inzetten van kennis. Grote bedrijven lukt het vaker om financiering aan te trekken omdat zij financiële specialisten in dienst hebben. MKB bedrijven hebben deze specialisten niet. Toch zou het MKB ook van deze kennis gebruik moeten maken, zo pleitte MKB Amsterdam. Van Hall Financieel Bedrijfsadvies is bij uitstek zo'n bedrijf dat het MKB verder kan helpen. Van Hall heeft ruim 15 jaar ervaring met het begeleiden van bedrijven naar financiering. Met een successcore van ruim 90% lukt het voor vrijwel ieder bedrijf met een goed plan om financiering aan te trekken. De 'investering' om Van Hall in te zetten kent vaak een terugverdientijd van één maand. een slimmere investering is dan ook nauwelijks denkbaar.

Neem contact op met Hélène Horn (06-486 73 143) of Sijmen Visser (06-464 060 58) om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken. 

Contactgegevens

van Hall | Financieel bedrijfsadvies
Noordzijde 40
1064 GV Amsterdam
svisser@vanhall-independent.nl
020- 4862784