´Met het financieel inzicht dat Van Hall ons geeft, houden wij grip op ons bedrijf´,Grietje Miedema, BabyBalance

Aardige banken.......

Mijn aandacht werd getrokken door berichten op de websites van ABN AMRO en ING bank. Beide banken bieden kortingen op zakelijke leningen en kredieten! ING biedt 0,5% korting op zakelijke leningen en leases met een looptijd van maximaal vier jaar. ABN AMRO geeft korting op de (eenmalige) afsluitprovisie, dus niet op de rente. Hoe hoog de korting is geeft de bank niet aan. De korting bij ABN AMRO is geldig tot 1 juli 2015, ING geeft geen einddatum.

Hoogte voordeel en beoogd effect

Dat is aardig van banken zou je denken: bij een zakelijke lening van € 1 mln bij ING bank, komt het rentevoordeel in het eerste jaar op zo'n € 5.000. Waarom geven banken korting? Zowel ING bank als ABN AMRO leenden geld bij de Europese Centrale Bank ('Draghi') tegen gunstige rentecondities. 'Draghi' verstrekte deze leningen onder de voorwaarde dat banken het rentevoordeel doorgeven aan bedrijven. Bij lagere rentetarieven gaat het rendement van investeringen omhoog. Daardoor, zo verwacht Draghi, zullen bedrijven meer investeren. 

'Veelbelovende en goed onderbouwde plannen'

Banken hebben dus voldoende middelen beschikbaar om geld uit te lenen. Zij mikken op 'veelbelovende en goed onderbouwde plannen'. En daar hebben veel MKB-bedrijven nou juist niet de expertise of de tijd voor. Daarom ondersteunen wij deze bedrijven graag bij het onderbouwen van plannen. Neem contact op met Sijmen Visser (06-464 060 58) om uw plannen te bespreken en te profiteren van de kortingen!   

Tot voor kort waren banken niet populair. Daar willen zij blijkbaar verandering in brengen. Vanaf nu wordt alles anders...

Contactgegevens

van Hall | Financieel bedrijfsadvies
Noordzijde 40
1064 GV Amsterdam
svisser@vanhall-independent.nl
020- 4862784